“Mijn hart gaat uit naar moslims”

In Europa wonen meer dan 10 miljoen Turkssprekende mensen. Zij behoren tot de vier grootste migrantengroepen, waarvan het merendeel het Evangelie niet kent. Vaak wordt de verspreiding van het Goede Nieuws bemoeilijkt vanwege de taal en de culturele barrière. Daardoor houden ze zich vast aan hun eigen gemeenschap, cultuur en dus ook religie. De mensen die wel interesse hebben in het christelijk geloof beginnen hun zoektocht veilig achter de schermen. Denk aan christelijke websites en social media.  

- Meer dan 10 miljoen Turkssprekende mensen in Europa

- 99,9% is Moslim  

Onze werkers zoeken contact met moslims door ze persoonlijk te ontmoeten en goede relaties met hen op te bouwen. Een andere manier waarop moslims Jezus leren kennen is via filmpjes en Bijbelstudies op websites en social media. De coaches die hieraan meewerken, geven onderwijs uit de Bijbel en gaan met hen in gesprek. Zij begeleiden hun zoektocht, bouwen een relatie met hen op en brengen ze in contact met de dichtstbijzijnde Turkse kerk.

Doel: 500.000 Turks sprekenden bereiken met het Evangelie en hen onderwijzen in Gods Woord.   

Meer over Operatie Mobilisatie

Ruim drie miljard mensen hebben weinig tot geen kans ooit het goede nieuws van Jezus te horen. OM wil dat iedereen dit goede nieuws zal horen. We geloven dat dit haalbaar is als er voor iedereen een community van volgelingen van Jezus in de buurt is. Een community waar mensen kunnen horen over Jezus, kunnen zien en leren hoe je als volgeling van Hem kan leven en hoe je anderen over Hem vertelt. OM in Nederland werkt in alles wat we doen actief mee aan het tot stand brengen van deze communities; zowel direct als indirect.


Lees meer over OM

© 2022 Operatie Mobilisatie | Privacy voorwaarden