Miljoenen mensen dakloos na overstromingen

Na drie maanden van onophoudelijke moessonregens staat een derde van Pakistan onder water. In heel Pakistan viel bijna drie keer zoveel regen als normaal in deze tijd van het jaar, wat heeft geleid tot damdoorbraken en rivieren die hele dorpen verzwolgen. Ruim 33 miljoen mensen verloren hun huis, een half miljoen van hen heeft de weg naar een vluchtelingenkamp gevonden. Meer dan twaalfhonderd mensen verloren hun leven. Er wordt gevreesd dat nog meer mensen hun leven verliezen, ook door ziektes als diarree en cholera. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft de hoogste alarmfase afgekondigd.  

Als organisatie verspreiden we al sinds 1979 in Pakistan het Evangelie en bouwen we mee aan levende gemeenschappen van Jezus-volgers. Ook onze basis in de provincie Sindh is zwaar getroffen. Het team in Pakistan is begonnen met het geven van noodhulp en gebruikt het netwerk dat het team ter plaatste heeft opgebouwd, om families in de provincie Sindh te ondersteunen. Met voedsel- en hygiënepakketten en medische hulp. “Maar we zien dat de nood veel groter is. Om meer mensen, gedurende langere tijd te ondersteunen, zijn er fondsen nodig”, zegt de directeur van OM Pakistan.   

Help mee om zoveel mogelijk mensen noodhulp te bieden en maak een gift over. Ook vragen we om, samen met ons, te bidden voor het zwaar getroffen land. 

Meer over Operatie Mobilisatie

Ruim drie miljard mensen hebben weinig tot geen kans ooit het goede nieuws van Jezus te horen. OM wil dat iedereen dit goede nieuws zal horen. We geloven dat dit haalbaar is als er voor iedereen een community van volgelingen van Jezus in de buurt is. Een community waar mensen kunnen horen over Jezus, kunnen zien en leren hoe je als volgeling van Hem kan leven en hoe je anderen over Hem vertelt. OM in Nederland werkt in alles wat we doen actief mee aan het tot stand brengen van deze communities; zowel direct als indirect.


Lees meer over OMU geeft aan het algemene noodhulpfonds, waaruit de noodhulp in Pakistan wordt betaald. Als we meer giften ontvangen voor Pakistan dan nodig is, dan kijken we waar het geld het meest nodig is.


© 2022 Operatie Mobilisatie | Privacy voorwaarden